SBN

We zijn aangesloten bij de Survivalrun Bond Nederland (SBN) en worden daarom jaarlijks gekeurd. Leden, mits aangesloten bij de SBN, genieten een aanvullende ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering tijdens de reguliere en vrije trainingen. Als lid van Primates Outdoor en Survivalrun ben je verplicht om zelf een lidmaatschap af te sluiten bij de SBN. Zowel de survivalrunners als de obstaclerunners moeten zich aanmelden bij de SBN. Zie link:

Als lid van de SBN kun je het hele jaar door (recreatieve) runs lopen in heel het land. Als volwassenen moet je tegenwoordig eerst 5 kwalificatieruns met bandje succesvol hebben uitgelopen. Daarna kan je bij het secretariaat van de bond een licentie aanvragen. Jeugdleden kunnen meteen al een licentie aanvragen. Voor een uitgebreide uitleg zie: SBN Licenties

Onderstaand een korte uitleg van de verschillende categorieën:

Jeugd Survivalrun (JSR)

Voor de jeugd van 10 t/m 17 jaar. Er wordt gestreden in de categorieën: 10-12, 13-14 en 15-17 jaar. De organisaties zullen bij het ontwerpen van het parcours rekening houden met de leeftijd van de deelnemers. Er wordt op z'n minst onderscheid gemaakt tussen de deelnemers in de leeftijd van 10-14 en de deelnemers van 15-17. De finishtijd van de winnaar in de klasse 15-17 bedraagt ongeveer 50 minuten (circa 7km). Voor de andere categorieën bedraagt deze tijd ongeveer 30 minuten (circa 5km).

NIEUW: De SBN heeft sinds seizoen 2016-2017 een nieuwe leeftijdscategorie opgericht namelijk: Jeugd Survivalrun 8-9 jaar. Hiervoor hoef je geen licentie te hebben. Het is geen officieel klassement, maar er zijn een aantal wedstrijden per jaar die deze categorie aanbieden. Deze klasse legt circa 3km af waarbij goed gelet wordt op de zwaarte van de hindernissen.

Korte Survivalrun (KSR)

Vanaf 18 jaar. Dit wordt gezien als een sprintafstand, waarbij de hindernissen kort maar krachtig zijn. De gemiddelde eindtijd van de eerste 10 deelnemers zal ongeveer 0:55 uur bedragen. Het parcours van een Korte Survivalrun zal gelijk zijn aan die van een Jeugd Survivalrun 15-17 jaar.

Middellange Survivalrun (MSR)

Vanaf 18 jaar. De gemiddelde eindtijd van de eerste 10 deelnemers zal ongeveer 1:30 uur bedragen. De gemiddelde lengte van deze run is ongeveer 11 km, de hindernissen zijn een stuk pittiger dan de Korte Survivalrun.

Lange Survivalrun (LSR)

Vanaf 18 jaar. De gemiddelde eindtijd van de eerste 10 deelnemers zal ongeveer 2:30 uur bedragen. De lengte is gemiddeld 18 tot 24 km zijn. Voor meer informatie over survivalrun en de wedstrijdagenda, klik op www.survivalbond.nl voor uitgebreide informatie.